4 days of fun in Kathmandu - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Gerard Arink - WaarBenJij.nu 4 days of fun in Kathmandu - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Gerard Arink - WaarBenJij.nu

4 days of fun in Kathmandu

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Gerard

04 Augustus 2009 | Nepal, Kathmandu

In alweer mijn laatste hele week hier heb ik mezelf getrakteerd op 4 dagen fun in Kathmandu. Op dag 1 ga ik de basisprincipes van het rotsklimmen leren, op dag 2 en 3 ga ik 45 km. raften op een wilde rivier hier 70 km. vandaan en op dag 4 ga ik canyoning, of zoiets. Het schijnt abseilen in een waterval te zijn maar sowieso leuk. Kathmandu is weer heerlijk om terug te komen en zo.n andere omgeving. Genn rust maar hectiek, hier ben ik weer een westerse toerist en wordt je weer door alles en iedereen aangeklampt. Maar als je door dat laatste heen kijkt is en blijft het toch een schitterende stad om in rond te lopen. 1 grote smeltkroes van mensen, culturen en religies die in een grote chaos on een klein stukje grond met elkaar omgaan. En sommige "weirdo's" ook. Werd vandaag op straat door een Paul uit de USA aangesproken die me vroeg "if I was interested in Boedism". Yes, zei ik een keer voor de afwisseling omdat deze Paul eruit zag, of probeerde tezien, als een Boedistische priester. Kale kop, en geheel in het rood. Paul liep een stuk met me op n voor ik het wist of wilde had ik zijn hele levensverhaal gehoord. Hij had een zeer goede baan gehad in de States en was miljonair geweest maar niet gelukkig. Hie rhad hij het geluk wel gevonden en al zijn bezittingen weggegeven. Moest ik ook doen, erg bevrijdend allemaal. Maar op de een of andere manier zag Paul er niet echtgelukkig uit en had ik het gevoel dat hij eerder zich zelf dan mij probeerde te overtuigen van zijn huidige geluk. Moest denken aan de opmerkingen van Kirsten Eikmans op haar site. Paul had volgens mij harder een psychiater nodig dan ik een priester zeker toen hij me vroeg of ik een kop thee voor hem wilde kopen. Tuurlijk Paul, maar als je nou niet alles had weggegeven? of ging het hem vanf het begin om een gratis kopje thee. Afin, een heerlijke dag rotsklimmen achter de rug. 20 minuten op de motor vanuit Kathmandu en je bent in een heerlijk natuurreservaat. Leuke kliminstructeurs en een lunch op de top met een perfect uitzicht. Ik zou vandaag niet verder komen dan niveau 3 werd me gezegd als beginner maar gekke Gerrit wist toch maar mooi aan het einde van de dag op niveau 7 te finishen. Na afloop( mooie timing) werd me gezegd dat ik kon controleren of ik met een goede techniek geklommen had als ik mijn armen niet of nauwelijks voelde. Klimmen doe je met je benen namelijk. Nou met die techniek zat het wel goed. Na mijn eerste klim had ik al spierpijn in mijn armen, na de 2e klim erg veel en vanaf de 3e klim voelde ik me armen niet meer,-)
Na de 6e klim (de laatste) van de dag waren mijn armen 2 maal zo dik als mijn benen en trilde als een espenblad. Ja, techniek en ik. De story of my sporting-life. Vanavond diner met de groep van het raften. Ben benieuwd.

• 05 Augustus 2009 - 15:22

Caroline & Hans:

Geniet van je laatste dagen stoere dingen doen. Geloof het of niet; we gaan je verhalen straks nog missen ook. Een goede en behouden terugreis gewenst.

• 06 Augustus 2009 - 06:13

Van Es:

Hey Jacobse, geniet nog even van je avontuur en de mooie dingen doen en bereid je vooral niet voor op het leven hier. Niks an. Doe die gasten in KTM de groeten van me. Ik mis ze best!!
    Groeten van Tedje

• 06 Augustus 2009 - 12:19

Jisse En Sandra:

hoi papa ik ben nu bij opa en oma en gister ben ik naar het zwembad geweest met mama en marieke en met mijke
    het is hier 30 graden en ik heb net met opa gepatienced en ik had 2 keer gewonnen van de computer. en morgen ga lekker niks doen alleen maar lekker in het zwembadje.
    JISSE en SANDRA XXX.