Welkom in een 17e eeuws warm bad - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Gerard Arink - WaarBenJij.nu Welkom in een 17e eeuws warm bad - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Gerard Arink - WaarBenJij.nu

Welkom in een 17e eeuws warm bad

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Gerard

08 Juli 2009 | Nepal, Kathmandu

Cultuurshok!!! Ben van mijn fiets op de desolate Tibetaanse hoogvlakte gevallen en terecht gekomen in een 17e eeuws dorpje in Nepal. Tijd heeft hier echt stil gestaan. Bij aankomst direct in een meeting van de Womens Class terecht gekomen waar Jeroen en Don op de hoogte werden gebracht. Bij terugkomst bij de Foundation Office getuige geweest van het weerzien van Jeroen met al zijn bekenden en vrienden. Indrukwekkend aandoenlijk. Wat een fraaie en lieve mensen. Sukha, Sangita,Santosh,Utsab, papa,mama geven me direct het gevoel hier heel welkom te zijn. Binnen een paar uur al 2 maaltijden gekregen , rijstbier gedronken en rijstwijn. Ik krijg een eigen kamer!!! met uitzicht op het dorpsplein waar bij het krieken van het daglicht (5 uur!!!!) de vrouwen al druk water beginnen te verzamelen bij de put, en sinds kort, de dorpskraan (zie foto)Alles is te eenvoudig en simpel om te beschrijven maar de trots en waardigheid waarmee de mensen hier in het leven staan en de dankbaarheid richting de mensen (Jeroen en Don) die hen helpen is ontroerend. Daar ga ik nog veel van leren en ik ga me hier heel erg thuis voelen, denk ik. Het is nu bijna 7.00 uur, heb er al 2 uur opzitten maar ga me de komende paar dagen op rijst, rijstbier en adrenaline staande houden.

• 08 Juli 2009 - 06:47

Myriam:

Fijn dat je zo goed opgevangen bent. Ik ben benieuwd naar je klussen die je gaat doen. Werk hard, veel plezier en enorm genieten!! Groetjes Myriam

• 08 Juli 2009 - 07:13

Theo:

Prachtig hoe jouw waardering voor je nieuwe omgeving is en vooral voor de mensen daarin. Wij kunnen ons dat hier nauwelijks beseffen. Ga zo door en veel succes.

• 08 Juli 2009 - 15:09

William & Corina:

gerrit,
    Zorg dat je niet dronken wordt van de rijstwijn en rijstbier, want je moet er met je koppie bijblijven..... je mag niets missen!!!
    Veel plezier en geniet er van.

• 08 Juli 2009 - 19:11

Jisse En Sandra:

hallo papa ik heb toenet nog paardgereden. en ik moest op ? bo en dat vond ik heel leuk.

• 17 Juli 2009 - 20:15

A3aan:

Hoi Gerard,

Ongelofelijk wat een indrukken jij hebt opgedaan. Ik heb zojuist alle verhalen gelezen en ben er helemaal stil van.

Groeten,
    A3aan