ff geen woorden - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Gerard Arink - WaarBenJij.nu ff geen woorden - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Gerard Arink - WaarBenJij.nu

ff geen woorden

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Gerard

09 Juli 2009 | Nepal, Kathmandu

Na 2 dagen in het kanoor mee mogen praten over de organisatie en de toekomst hebben we vandaag een school voor gehandicapte kinderen bezocht. Aanleiding was het bezoek van 2 dames van een Amerikaanse NGO die samenwerking zoeken.Van theorie naar praktijk blijkt niet zo heel eenvoudig voor deze jongen. We bezoeken namelijk een school voor gehandicapte kinderen. Normaal worden hier 19 multi-gehandicapte kinderen verzorgd maar ook in Nepal is het vakantie. Toch zijn er nog 3 kinderen aanwezig! Zij hebben geen ouders,thuis of familie en verblijven daarom altijd hier.1 medewerkster blijft speciaal voorhen . vrijwillig, tijdens de vakanties ook hier. 1 van de 3 jongens is volledig verlamd, doof, spreekt niet, en is hier een paar jaar geleden gebracht zonder naam of leeftijd. De andere kinderen , itt misschien in het westen, plagen hem niet integen deel. Zij zijn dol op hem, geven hem als eerste eten (en het meeste) en hebben hem eigenhandig RAHM (lieve god) genoemd.
.....en daar sta je dan als "grote" westerse jongen.....Ff heeeel stil maar en ff geen woorden, maar.. Wie leert hier ook al weer van wie???

• 09 Juli 2009 - 13:40

Theo En Marga:

Wat een wereld van verschil met waar je de afgelopen weken hebt vertoefd en zeker met hier. Wij zitten lui achterover de Tour de France te bekijken van Gerona naar Barcelona.
    Maar bij jouw verhaal ga je toch anders denken en hou je de ogen amper droog.
    Hou je haaks en groetjes uit Breda.

• 09 Juli 2009 - 18:27

Peter:

Hoi Gerard,

Met veel respect en ook met enige jaloezie lees ik je reisverhalen. Je raakt in je verslagen van de afgelopen dagen de essenties van waar het echt om gaat in het leven. Heel indrukwekkend,leerzaam, maar vooral heel goed om die ervaringen op afstand een beetje met je te mogen delen. Het voelt of dat we er zelf een beetje bij zijn.Ik ben er van overtuigd dat je ons allemaal een plezier doet met je verhalen.
    Groeten ook van Myriam en Iris

• 10 Juli 2009 - 08:01

Wilbert:

Alleen al voor RAHM gaan we die 24 uur squash volhouden....

• 10 Juli 2009 - 12:33

Jan En Maureen:

Hi Gerard,

Fijn om te lezen dat je goed aangekomen bent.
    Heerlijke verhalen om te lezen en de indrukken die je beschrijft, komen goed over. En nniet alleen bij ons maar ook bij andere (zie reacties).

We blijven je volgen amigo! Het ga je goed.

Jan en Maureen

• 10 Juli 2009 - 12:43

Simone:

Ik ben terug van vakantie en kan eindelijk je indrukwekkende reis tot me nemen. Wow. Wat een belevenis! Dit verhaal over Rahm grijpt mij erg aan. Veel plezier nog! Tot later.

• 10 Juli 2009 - 12:51

Hans & Caroline:

Wat'n ervaringen. En mooi dat je er zo eerlijk over schrijft! Dat motiveert me om ook in een volgende squash-sponsorsessie, me tegen betaling, weer volledig door jou te laten vernederen.